فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال بیست و چهارم شماره 2 (پیاپی 71، تابستان 1396)

  • ویژه نامه تابستان 1396
  • تاریخ انتشار: 1396/07/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل پژوهشی
  • بابک هوشمند مقدم، محمدرضا کردی*، سحابه مهدیان صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    فعالیت ورزشی شدید می تواند موجب آسیب های ناشی از استرس اکسایشی و التهاب و در نتیجه کاهش عملکرد ورزشی شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین تاثیر مصرف دو هفته مکمل آب زرشک بر التهاب ناشی از فعالیت شدید هوازی در دختران جوان فعال بود.
    روش تحقیق: در یک مطالعه نیمه تجربی،20 زن جوان که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند به شکل تصادفی به دو گروه 10نفری تجربی (دریافت کننده مکمل آب زرشک) و کنترل (دریافت کننده دارونما) قرار گرفتند. گروه تجربی روزانه ml250 آب زرشک طبیعی و گروه کنترل روزانه ml250 دارونما به مدت دو هفته دریافت کردند. بعد از دو هفته، افراد هر دو گروه در یک جلسه فعالیت شدید هوازی شرکت کردند. میزان پروستاگلاندین E2(PGE2) سرمی، قبل و بعد از مصرف و بلافاصله پس از آزمون تا مرز واماندگی (آزمون بروس) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میزان PGE2 سرمی پس از فعالیت شدید ورزشی در گروه تجربی (2/21+5/85) کاهش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل (3/71+4/103) داشت (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    به طور کلی مصرف 2 هفته آب زرشک می تواند برای کمک به بهبود عملکرد ورزشی از طریق کاهش آثار التهابی PGE2، در فعالیت ورزشی شدید موثر باشد.
    کلیدواژگان: مکمل آب زرشک، پروستاگلاندین E2، فعالیت ورزشی شدید
  • محسن داودی، مقصود پیری*، محمدعلی آذربایجانی، حسن متین همایی صفحات 10-21
    زمینه و هدف
    وضعیت پپتیدهای ناتریورتیک می تواند پیش بینی کننده بیماری قلبی- عروقی در افراد مسن باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر 12 هفته تمرین هوازی در آب بر تغییرات پپتیدهای ناتریورتیک مغزی (Brain Natriuretic Peptide: BNP) و دهلیزی (Atrial Natriuretic Peptide: ANP) مردان با بیماری قلبی- عروقی بود.
    روش تحقیق: تعداد 40 نفر از بیماران قلبی- عروق کرونری شهر شیراز با دامنه سنی 65-50 سال به روش داوطلبانه و هدفمند انتخاب شدند. آزمودنی ها به طور تصادفی به چهار گروه 10 نفره شامل: 1) تمرین 2) تمرین و مصرف آتورواستاتین 3) آتورواستاتین 4) کنترل تقسیم شدند. سپس در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون، خون گیری انجام شد. گروه های 1و 2 به مدت 12 هفته برنامه تمرین منتخب هوازی در آب را انجام دادند، گروه آتورواستاتین، 20 میلی گرم به صورت روزانه دارو را طبق تجویز پزشک مصرف کردند. تمرین شامل 12 هفته و هر هفته 3 جلسه براساس طراحی تمرین منتخب هوازی در آب با شدت ثابت 60-55 درصد ضربان قلب هدف فعالیت کردند. هر هفته، سه و نیم دقیقه براساس اصل اضافه بار فزآینده تمرین اضافه شد. از آزمون T وابسته برای بررسی اختلاف پیش آزمون و پس آزمون، تفاوت بین گروهی از طریق تحلیل واریانس یک راهه ANOVA با پس آزمون Tukey استفاده شد (05/0P≤).
    یافته ها
    میانگین BNP چهار گروه آزمودنی ها در پس آزمون گروه های تمرین (001/0P=)، آتورواستاتین (002/0P=) و تمرین -آتورواستاتین (000/0P=) و میانگین ANP چهار گروه آزمودنی ها در پس آزمون گروه های تمرین (002/0P=)، آتورواستاتین (001/0P=) و تمرین- آتورواستاتین (000/0P=) که حداقل تغییرات در BNP به میزان 18/13 درصد و ANP به میزان 58/9 درصد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات هوازی توام با مصرف روزانه آتورواستاتین می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر کاهش پپتیدهای ناتریورتیک بیماران قلبی عروقی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آتورواستاتین، بیماران قلبی، عروقی، تمرین هوازی در آب، پپتیدهای ناتریورتیک مغزی (BNP) و دهلیزی (ANP)
  • مینا عرب، زهرا ابوترابی، محسن خراشادی زاده، سیدمحمود حسینی، اصغر زربان * صفحات 22-30
    زمینه و هدف
    عناب یک گیاه دارویی با ارزش در طب سنتی ایران است. این گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک ایران به ویژه در استان خراسان جنوبی رشد می‏کند. در این مطالعه به بررسی خواص آنتی‏اکسیدانی و توانایی مهار رادیکال آزاد چهار گونه عناب پرداخته شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، میوه گیاه عناب از چهار منطقه مختلف در استان خراسان جنوبی جمع آوری و عصاره آبی آنها تهیه شد. برای تعیین سطح ترکیبات فنولیک از روش فولین‏سیوکالتو، برای تعیین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی از روش Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP) و برای تعیین توانایی آنها در مهار رادیکال آزاد از رادیکال 2،2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) استفاده گردید. همچنین آزمایش مهار همولیز گلبول‏های قرمز با استفاده از رادیکال AAPH در حضور غلظت های مختلف عصاره آبی عناب انجام شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان ترکیبات فنولیک، مربوط به عناب قائن (3/4±1317 میلی‏گرم اسیدگالیک در هر گرم عصاره خشک) بود. نتایج حاصل از روش FRAP برای تعیین قدرت آنتی‏اکسیدانی عصاره های آبی میوه عناب نشان داد که عناب قائن، بیشترین خاصیت آنتی‏اکسیدانی را داشت (5/65±1/1390 میکرومول بر لیتر).
    در روش DPPH که توانایی مهار یا خنثی سازی این رادیکال توسط عصاره های مورد نظر ارزیابی شد، عناب آریش یشترین توانایی (2/48 %) را نشان داد. بررسی نتایج رقت‏های مختلف گونه های عناب (mg/ml 5-25/0) بر همولیز گلبول‏های قرمز القاشده توسط ترکیب آزوبیس 2،2''-azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride (AAPH) نشان داد که در یک روند وابسته به دوز در محدوده غلظتی معین، با افزایش غلظت عصاره آبی میوه عناب، میزان همولیز در گلبول‏های قرمز کاهش یافت، اما بین گونه های مختلف عناب از نظر آماری، تفاوت معنی‏داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    میوه عناب با سطح ترکیبات فنولیک و قدرت آنتی اکسیدانی بالا و با توانایی مهار همولیز گلبول‏های قرمز، می‏تواند نقش مهمی در تقویت سیستم های آنتی اکسیدانی داشته باشد.
    کلیدواژگان: عناب، ترکیبات فنولیک، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، رادیکال DPPH، رادیکال AAPH
  • الهام چمنی، روشنک ابراهیمی، اصغر زربان، ریحانه هوشیار * صفحات 31-41
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی افدرا، پونه و اروانه از دیرباز در درمان بسیاری از بیماری ها به کار می روند؛ اما تاکنون میانکنش آنها با اجزای سلولی و به ویژه پروتئین های هسته ای گزارش نشده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی و مقایسه میانکنش عصاره های آبی به دست آمده از افدرا، پونه و اروانه با پروتئین های هیستونی بود.
    روش تحقیق: پروتئین های هیستونی تیپ 2A، از شرکت سیگما خریداری و عصاره های آبی افدرا، پونه و اروانه نیز در آزمایشگاه تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تهیه شد. غلظت های مختلف از عصاره های این گیاهان ( μg/ml80- 0) با غلظت ثابتی از پروتئین های هیستونی انکوبه و سپس بررسی های اسپکتروسکوپی جذبی و طیف سنجی دورنگ نمایی انجام شد.
    یافته ها
    عصاره آبی پونه، میزان جذب حداکثر پروتئین های هیستونی را در 210 نانومتر افزایش داد؛ اما در غلظت بالا، کاهش در میزان جذب هیستون ها مشاهده شد. میزان جذب پروتئین های هیستونی در حضور عصاره های ابی افدرا و اروانه نیز تغییر نشان داد و میزان جذب پروتئین های هیستونی در غلظت های بالای افدرا به صفر رسید. بررسی های دورنگ نمایی حلقوی بیانگر تغییر ساختار پروتئین های هیستونی در حضور عصاره های آبی افدرا، پونه و اروانه بود که میزان اثر مشاهده شده برای عصاره آبی افدرا بیشتر از عصاره آبی پونه و اروانه بود.
    نتیجه گیری
    عصاره های آبی افدرا، پونه و اروانه با پروتئین های هیستونی میانکنش می دهند و می توانند سبب تغییر ساختار پروتئین های هیستونی شوند که میزان اثر افدرا بیشتر از سایرین می باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین های هیستونی، عصاره آبی، افدرا، پونه، اروانه
  • معصومه بومی قوچان عتیق، آرش قربانی، اصغر زربان، مجید شایسته، محمد ملکانه، ریحانه هوشیار* صفحات 42-49
    زمینه و هدف
    از مهمترین عوارض بیماری دیابت نوع دو، استرس اکسیداتیو و دیس لیپیدمی آتروژنیک می باشد. هدف از این مطالعه، مقایسه میزان نشانگرهای زیستی استرس اکسیداتیو سرمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو با افراد نرمال و ارتباط ان با فاکتور خطر شاخص اتروژنیک پلاسمایی بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه 50 بیمار دیابتی نوع دو مراجعه کننده به بیمارستان اموزشی و 50 فرد سالم از پرسنل اموزشی که بین سنین 27-70 سال بودند جمع اوری شدند. میزان 8-OHdG و MDA به ترتیب با روش های الایزا و TBARS اندازه گیری شده و بر اساس پروفایل لیپیدی حاصل از دستگاه اتوانالایزر شاخص پلاسمای اتروژنیک محاسبه گردید.
    یافته ها
    دو گروه مورد مطالعه از نظر برخی ویژگی های دموگرافیک مانند سن و جنس همسان شدند. میزان سرمی 8-OHdG و MDA و AIP به طور معنی داری (05/0P<) در بیماران دیابتی نوع دو نسبت به نمونه های کنترل سالم بیشتر بود. همچنین رابطه مثبت و معنی داری بین MDA و AIP وجود داشت (05/0P<، 31/0r=)؛ در حالی که هیچ رابطه معنی داری بین 8-OHdG و MDA دیده نشد (91/0=P، 02/0r=).
    نتیجه گیری
    میزان بالای پراکسیداسیون لیپیدها و اکسیداسیون DNA در بیماران دیابتی نوع II می تواند گویای میزان بالای استرس اکسیداتیو این افراد و ایجاد عوارض قلبی و عروقی باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، MDA، 8، OHdG، AIP
  • تکتم رجب نیا، آزاده مشکینی* صفحات 50-61
    زمینه و هدف
    در این مطالعه، سنتز نانوذره نقره و بررسی اثر سمیت آن بر کاهش رشد و القای آپوپتوز در سلول های سرطان استخوان انجام شد
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی آنالیزهای طیف سنجی UV-Visible، آزمون پراش پرتوی ایکس و نیز تهیه تصویر میکروسکوپ الکترونی، به منظور بررسی تولید نانوذرات نقره انجام شدند. برای بررسی سمیت نانوذرات بر سلول های سرطانی، از آزمون رنگ سنجی با استفاده از رنگ 3-(4و5 دی متیل تیازول)-2-5-دی فنیل تترازولیوم برومید ( MTT) استفاده شد. با استفاده از رنگ آمیزی اکریدین ارنج-اتیدیوم برماید و فلوسایتومتری (sub-G1)، مرگ سلولی القاشده در سلول ها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس پیک جذبی ناشی از پلاسمون سطحی، نانوذرات پیک مشخصی را در طول موج 408 نانومتر نشان دادند که حاکی از سنتز نانوذرات نقره بود. تصویر TEM نشان داد که شکل نانوذرات مکعبی بوده و میانگین اندازه آنها در حدود 5/65 نانومتر تعیین شد. آزمون پراش پرتوی ایکس نشان داد که نانوذرات تولیدشده، دارای تبلور مناسب بوده و اندازه نانوکریستال ها 55 نانومتر بود. همچنین نتایج MTT نشان داد که نانوذرات نقره در یک روند وابسته به غلظت، باعث کاهش رشد سلول های سرطان استخوان شدند؛ به طوری که نانوذرات در غلظتμg/ml 1/21، 50درصد سلول ها را از بین بردند. نانوذرات نقره پس از ورود به درون سلول های سرطانی، باعث توقف سیکل سلولی سلول های تیمارشده در فاز G2 و القای مرگ آپوپتوز در سلول ها شدند.
    نتیجه گیری
    استفاده از نانوذرات نقره می تواند باعث کاهش رشد سلولی و القای آپوپتوز در این رده سلولی شود؛ بنابراین نانوذرات نقره می توانند به عنوان یک گزینه مناسب برای درمان سرطان استخوان مطرح باشند.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، سرطان استخوان، آپوپتوز
  • سید دامون صدوقی*، راهله رهباریان صفحات 62-74
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، یک اختلال اندوکرینی و متابولیکی پیچیده است که با اختلال تخمک گذاری و هایپرآندروژنیسم شناسایی می شود. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات چای سبز (Camellia sinensis)، این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی چای سبز و کاتچین بر وضعیت هورمون های جنسی و تخمدان در موش صحرایی مدل سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، تعداد 42 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار به 7 گروه مساوی شاهد، شاهد PCOS، PCOS تحت تیمار با عصاره آبی چای سبز (50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، 24 روز، تزریق داخل صفاقی)، PCOS تحت تیمار با کاتچین (50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، 24 روز، تزریق داخل صفاقی) و PCOS تحت تیمار با کلومیفن سیترات (5/1 میلی گرم بر کیلوگرم، 24 روز، تزریق داخل صفاقی) تقسیم شدند. سندرم تخمدان پلی کیستیک با یک بار تزریق عضلانی استرادیول والرات (4 میلی گرم بر کیلوگرم) القا شد. در پایان دوره درمان، سطح سرمی LH، FSH، استرادیول، پروژسترون و تستوسترون توسط روش الایزا سنجش شد؛ همچنین تعداد فولیکول های تخمدانی شمارش گردید. داده ها توسط آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیی توکی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در مقایسه با گروه شاهد PCOS، سطح سرمی LH، استرادیول، تستوسترون و تعداد فولیکول های کیستیک در گروه های تحت تیمار با کلومیفن سیترات، غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره آبی چای سبز و غلظت های 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم کاتچین به طور معنی داری کاهش یافت و سطح سرمی FSH، پروژسترون و تعداد فولیکول های پره آنترال، آنترال، پره اوولاتوری و جسم زرد به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    در مقایسه با چای سبز، کاتچین اثر مطلوبی بر بهبود پارامترهای هورمونی به ویژه هورمون FSH و افزایش تعداد فولیکول های تخمدانی در موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، چای سبز، کاتچین، فولیکول تخمدان، موش صحرایی
  • فرانک بلاغی اینالو *، فرزانه ابوالفتحی، مهرزاد شعبانی، علی اکبر علی زاده صفحات 75-83
    زمینه و هدف
    فعالیت ورزشی، وسیله مناسب و کم هزینه برای پیشگیری و درمان بیماری دیابت نوع دو محسوب می شود. اخیرا مایوکاینی به نام آیریزین شناسایی شده که نقش مهمی در تبدیل بافت چربی سفید دارد و حساسیت به انسولین را تنظیم می کند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر چهار هفته تمرین هوازی بر سطوح آیریزین و شاخص مقاومت به انسولین زنان دیابتی نوع دو بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی،24 زن دارای بیماری دیابت نوع دو به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین هوازی و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 4هفته (5جلسه در هفته) به اجرای تمرینات هوازی با شدت 55-80 درصد ضربان قلب بیشینه بر روی تردمیل پرداختند. گروه کنترل در مدت تمرین هیچ گونه فعالیت بدنی نداشتند. نمونه های خونی 48 ساعت قبل و بعد از آخرین جلسه تمرینی گرفته شد و سرم حاصل برای اندازه گیری سطوح آیریزین، گلوکز و انسولین استفاده گردید. داده ها به وسیله آزمون های تی وابسته، کوواریانس و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند. سطح معنی داری 05/0>P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج افزایش معنی دار آیریزین و کاهش مقاومت به انسولین و گلوکز را در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل نشان داد (05/0>P). تفاوت بین دو گروه در میزان آیریزین و گلوکز معنی دار بود (05/0>P)؛ ولی ارتباط معنی داری بین آیریزین و مقاومت به انسولین مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی از طریق تاثیر مطلوب بر سطوح آیریزین و شاخص مقاومت به انسولین، عامل کارآمدی برای بهبود عوارض در بیماران دیابتی نوع دو است.
    کلیدواژگان: آیریزین، تمرین هوازی، دیابت نوع دو، مقاومت به انسولین
  • سجاد اسماعیلی، مهران فلاح پور، عبدالقادر طعنه، مینا همتی*، محمد ملکانه صفحات 84-92
    زمینه و هدف
    با توجه به اثرات گیاهان دارویی مختلف در پیشگیری از سنگ کلیه، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره آبی گیاه زولنگ در پیشگیری از تغییرات پاتولوژیک ایجادشده ناشی از کریستال های اگزالات کلسیم القاشده با اتیلن گلیکول در بافت های کورتکس و مدولای کلیه رت بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، تعداد 40 سر رت نر از نژاد ویستار، در قالب 5 گروه 8تایی دسته بندی شدند ،گروه ها شامل: گروه کنترل سالم (فقط آب آشامیدنی دریافت کردند)، گروه کنترل منفی (دریافت کننده آب آشامیدنی حاوی یک درصد اتیلن گلیکول) و سه گروه پیشگیری (دریافت کننده دوزهای 100، 200 و mg/kg400 عصاره آبی گیاه زولنگ به همراه یک درصد اتیلن گلیکول) بودند. بعد از 30 روز گاواژ، هر دو کلیه موش ها جدا و برش هایی از هر کلیه آماده شد. سپس لام ها توسط روش H/E رنگ آمیزی شدند و تعداد بلورهای اگزالات کلسیم در لام مورد بررسی و شمارش قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در تعداد کریستال های اگزالات کلسیم، بین گروه های کنترل سالم و کنترل منفی اختلاف معنی دار وجود داشت (05/0P<)؛ ولی در گروه پیشگیری با دوز mg/kg100 با وجود کاهش تعداد کریستال ها نسبت به گروه کنترل منفی، اختلاف معنی داری یافت نشد (05/0
    نتیجه گیری
    مصرف طولانی مدت عصاره آبی گیاه زولنگ در یک دوز مشخص می تواند در جلوگیری از تجمع کریستال های اگزالات کلسیم در کلیه موثر باشد.
    کلیدواژگان: زولنگ، سنگ کلیه، اتیلن گلیکول، اگزالات کلسیم
  • نامه به سردبیر
  • طوبی کاظمی، مرتضی حاجی حسینی*، بیتا بیجاری صفحات 93-95
    بیماری های غیرواگیر، یکی از مهمترین مشکلات بهداشت جهانی است که در کشورهای در حال توسعه 85درصد از بار بیماری ها را شامل می شود. سازمان بهداشت جهانی با همکاری فدراسیون جهانی قلب، معاهده ای را تنظیم کرد که در سال 2011 در سازمان ملل قرائت شد و به امضای حدود 100 رئیس جمهور از جمله رئیس جمهور کشور ایران رسید. بر اساس این معاهده نامه، کشورهای مختلف از جمله ایران موظف به ارائه و اجرای یک برنامه ملی برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر شدند. هدف از اجرای این برنامه، کاهش 25درصدی مرگ به علت بیماری های غیرواگیر در افراد 30 تا 70 ساله، تا سال 2025 می باشد (1). این بیماری های غیرواگیر شامل: بیماری های قلبی- عروقی، دیابت، سرطان و بیماری ریوی مزمن هستند. چهار فاکتور خطر اصلی این بیماری های غیرواگیر را کم تحرکی، رژیم غذایی ناسالم، سیگار و الکل تشکیل می دهند[1](1).[2]
    کلیدواژگان: HDL پایین، دیس لپیدمی، شایع
|
  • Babak Hooshmand Moghadam, Mohammad Reza Kordi *, Sahabeh Mahdian Pages 1-9
    Background And Aim
    Intense exercise can cause damages caused by oxidative stress and inflammation and, as a result, reduce exercise performance. The present study aimed at determining the effect of barberry juice supplement on the inflammation caused by intense aerobic activity in active young girls.
    Materials And Methods
    In a quasi-experimental study, 20 young girls who had the inclusion criteria were randomly divided into two equal groups of case (receiving Barberry juice supplement) ans control (receiving placebos). The case and the control groups received 250 ml natural Barberry juice and 250ml placebos for two weeks, respectively. After the period, both of the groups took an intense aerobic exercise programme. Immediately before and after receiving Barberry juice and placebos; and also immediately after the exercise program me bordering exhaustion prostaglandin E2 (PGE2) serum level was assessed.
    Results
    Repeated measurements revealed that PGE2 serum levels at rest state and after intense exercise activity reduced in the Barberry juice group .Besides, there were significant differences between groups the Barberry juice and placebo groups, (P≤ 0.05)
    Conclusion
    Generally speaking, the supplement of Barberry juice can be useful in preventing decreased performance caused by the inflammatory effects of PGE2 due to intense physical exercise.
    Keywords: Supplementation, Barberry juice, Prostaglandin E2, Intense exercise activity
  • Mohsen Davoodi, Maghsoud Peeri *, Mohammad Ali Azarbayjani, Hassan Matin Homaee Pages 10-21
    Background And Aim
    The present study aimed at investigating the effect of a 12-week aerobic water exercise and atorvastatin on of Atrial Natriuretic Peptide (ANP) and Brain Natriuretic Peptide (BNP) changes in older men with cardiovascular diseases.
    Materials And Methods
    In the current study, 40 patients with cardiovascular disease, aged 50-65yrs, who were volunteers for the research were divided in to four equal groups including1.exercise, 2.exercise plus atorvastatin, 3.atorvastatin, and 4.control. Then, blood was taken before and after the interventions. Groups 1 and 2 performed the specific water aerobic exercise 3 times a week for 12 weeks. Group 3 took 20mg of atorvastatin daily under a physician Water aerobic exercise lasted 12 weeks, 3 periods a week, with intensity of 55-60% of heart-beat. Every week, due to overtax principle, 3.5 minutes was added to exercise period. In order to determine the difference between pre-test and post-test, dependent T was applied. Intergroup difference was determined through ANOVA using Tukey for post-test; (P≤0.05).
    Results
    ANOVA application revealed that mean of functional variables in pre-test compared to that of post-test was significantly different. Mean post-test of BNP in the four groups exercise, atorvastatin, exercise plus atorvastatin and control was P= 0.001, P=0.002, P=0.000, respectively. But mean post-test of ANP in the above mentioned groups was P=0.022, P=0.001, P=0.000, respectively.
    Conclusion
    Aerobic exercises together with daily taking of atorvastatin can have significant effects on decreasing natriuretic peptides and CVDs.
    Keywords: ANP, BNP, Atorvastatin, Cardiovascular Disease
  • Mina Arab, Zahra Abotorabi, Mohsen Khorashadizadeh*, Mahmoud Hosseini Seyed, Asghar Zarban* Pages 22-30
    Background And Aim
    Jujube (Ziziphus Jujuba Mill.) is one of the medicinal herbs with grows in dry and semi-dry areas in Iran; mainly in the South Khorasan province. The present study aimed at evaluating anti-oxidant and free radical scavenging capacity in different types of Jujuba.
    Materials And Methods
    Four ecotypes of Jujubes were collected from different parts of the South Khorasan providence (Sarayan, Quaen, Arish, and Boshad). The collected samples were air dried and then their aqueous extract was prepared in different dilutions. Anti-oxidant and free radical scavenging capacity of the samples were assessed using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP) methods. Their AAPH-induced hemolysis prevention was also analyzed. The total phenolic content of the samples was assessed using Folin–Ciocalteau method.
    Results
    Maximum phenolic content was obtained from Quaen Jujube (1317±4.3 equal to μmol Gallic acid). The highest antioxidant capacity by FRAP (1390.1 ± 65.5μmol/L) also belonged to Quaen jujube. The ability of Arish Jujube extracts in scavenging and neutralizing free radical, tested by DPPH, was always higher compared to the other extracts. Results obtained from the effects of different dilutions of Jujube extracts (0-25 – 5 mg/ml) on hemolysis showed a dose dependent relationship. All the extracts showed dose dependent reducing hemolysis in a specific range of concentrations, induced by 2,2'-azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride (AAPH). There was no significant statistical difference between jujube ecotypes in preventing hemolysis.
    Conclusion
    According to total phenolic content of the Jujobe extracts, its significant antioxidant properties and radical scavenging activities, which was tested through different methods, it can be a potential booster for anti-oxidant capacities.
    Keywords: Jujube, Phenolic contents, Total antioxidant capacity, DPPH radical, AAPH radical
  • Elham Chamani, Roshanak Ebrahimi, Asghar Zarban, Reyhane Hoshyar * Pages 31-41
    Background And Aim
    Ephedra, Nepeta, and Hymenocrater herbs have long been used in the treatment of many diseases, but their interactions with cellular components, especially nuclear proteins, are still unknown. On the other hand, in the eukaryotic cell nucleus histone proteins play a main role in the packaging of the genetic material as chromatin. The present study aimed at comparing the in-vitro interactions of aqueous extracts of Ephedra, Nepeta, and Hymonocarater with histone proteins.
    Materials And Methods
    Histone proteins type 2A were purchased from Sigma company and aqueous extract of Ephedra, Nepeta and Hymenocrater were prepared in the research laboratory of Birjand University of Medical sciences. Different concentrations of the aqueous extracts were incubated with histone proteins, then analyzed by UV-Spectroscopy and Circular dichroism.
    Results
    Aqueous extract of Nepeta increased maximum absorbance of histone proteins at 210 nm, but the reduction in absorbance was shown at its high concentration. The absorbance of histone proteins also changed in the presence of the aqueous extract of Ephedra and Hymenocrater and it decreased to zero at higher concentration of Ephedra. Circular Dichroism studies demonstrated that the structure of histone proteins changed in the presence of mentioned aqueous extract; the observed effect of the aqueous extract of ephedra was higher than Nepeta and Hymenocrater.
    Conclusion
    The aqueous extracts of ephedra, Nepeta,and Hymenocrated interacted with histone proteins and changed their structure. The effect of ephedra was higher than others.
    Keywords: Histone proteins, Ephedra, Nepeta, Hymenocrater
  • Masoome Boomi Ghochani Atigh, Arash Ghorbani, Asghar Zarban, Majid Shayesteh, Mohammad Malekaneh, Reyhane Hoshyar * Pages 42-49
    Background And Aim
    Oxidative stress and atherogenic dyslipidemia are the main complications in type 2 diabetics. The present study aimed at comparing between serum 8-hydroxydeoxyguanosine (8-OHdG) and atherogenic index plasma (ARP) levels in type 2 diabetics and normal people.
    Materials And Methods
    In this study the relevant data of 50 type 2 diabetics ,who had referred to Emam Reza educational hospital and serum samples of random 50 healthy subjects, aged 27-70 yrs, was collected. The levels of 8-OHdG, AIP, and MDA in type II diabetics were measured by means of ELISA and TBARS, respectively. Their lipid profiles and plasma autherogenic indices were assessed through an autoanalyser.
    Results
    The case and control groups were homogenized regarding some demographic components such as age and gender .It was found that serum levels of 8OHdG,MDA, and AIP were significantly higher in the patients compared to the healthy controls ,aged 27-70 yrs (P
    Conclusion
    The lipid peroxidation and DNA oxidation in diabetic patients were indicated high oxidative stress in these patients, which can cause post complications such as cardiovascular disease.
    Keywords: Type 2 Diabetes_MDA_AIP_8-OHdG
  • Toktam Rajabnia, Azadeh Meshkini * Pages 50-61
    Background And Aim
    In the present studysynthesis of silver nanoparticles and the assessment of its toxicity against the proliferation of osteosarcoma cells were done.
    Materials And Methods
    To confirm the production of silver nanoparticles, UV-Visible spectroscopy, X-ray diffraction, and TEM analyses were performed. MTT assay was used to evaluate the toxicity of nanoparticles against cancer cells. The induction of apoptosis was indicated by acridine orange-ethidium bromide staining and flow cytometry (sub-G1).
    Results
    Based on surface plasmon absorbance, silver nanoparticles exhibited a specific peak at 408 nm, indicating the synthesis of silver nanoparticles. TEM showed that the nanoparticles had a cubic shape with the mean diameter of 65.5 nm. Furthermore, XRD analyses revealed the synthesized nanoparticles had high crystallinity with 55 nm crystalite size. According to the MTT assay, nanoparticles can decrease the viability of Saos-2 cells in a dose dependent manner. IC50 value corresponding to silver nanoparticles was estimated 21.1 µg/ml. Moreover, the effect of nanoparticles on tumor cells was accompanied by the cellular uptake of nanoparticle, cell cycle arrest at G2 phase, and induction of cell death with mode of apoptosis.
    Conclusion
    Since silver nanoparticles can reduce the proliferation of Saos-2 cells and to eradicate them by induction of apoptosis, these nanoparticles can be taken as a candidate for treating osteosarcoma cells.
    Keywords: Silver nanoparticles, Osteosarcoma, Apoptosis
  • Sayed Damoon Sadoughi *, Raheleh Rahbarian Pages 62-74
    Background And Aim
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a complex endocrine and metabolic disorder, which is characterized by ovulatory dysfunction and hyperandrogenism. Regarding to the antioxidant properties of green tea (Camellia sinensis) compounds, the present study was done to evaluate the effect of aqueous extract of green tea and catechin on the status of sex hormones and ovaries in polycystic ovarian syndrome rat model.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 42 Wistar female rats were divided into 7 equal groups of control, PCOS control, PCOS treated with aqueous extract of green tea (50 and 100 mg/kg, 24 days, ip), PCOS treated with catechin (50 and 100 mg/kg, 24 days, ip) and PCOS treated with clomiphene citrate (1.5 mg/kg, 24 days, ip). Polycystic ovarian syndrome was induced by a single intramuscular injection of estradiol valerate (4 mg/kg). At the end of administration period, serum level of LH, FSH, β-estradiol, Progesterone, and testosterone was measured using ELISA. Also, the number of ovarian follicles was counted. The obtained data was analyzed using one-way ANOVA and Post Hoc Tukey statistical tests.
    Results
    Compared to PCOS control group, serum level of LH, β-estradiol, testosterone and number of cystic follicles in the groups treated with clomiphene citrate, treated with 100 mg/kg aqueous extract of green tea and treated with 50 and 100 mg/kg of catechin significantly decreased, but serum level of FSH, progesterone and number of preantral, antral, preovulatory follicles, and corpus luteum significantly increased (p
    Conclusion
    Compared with green tea, catechin has a more favorable effect on improving hormonal parameters, especially FSH hormone and increasing the number of ovarian follicles in rats with polycystic ovary syndrome.
    Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Green Tea, Catechin, Ovarian Follicle, Rat
  • Faranak Balaghi Inaloo*, Farzaneh Abolfathi, Mehrzad Shabani, Aliakbar Alizadeh Pages 75-83
    Background And Aim
    Physical activity is an appropriate cost-effective means for the prevention and treatment of type II diabetes. Irisin, a recently identified myokine seems to have an important role in the transformation of white fat tissue and regulation of insulin sensitivity. The current study aimed at investigating the effect of aerobic training on serum levels of irisin and insulin resistance in women with type II diabetes.
    Materials And Methods
    In this semi- experimental study, 24 women with type II diabetes were objectively selected and randomly assigned into two equal groups of aerobic training and control. The exercise group undertook a 4 week (5 times a week) run aerobic exercise on a treadmill with 55-80 percent of maximum heart rate intensity. The control group did not have any physical activities. Blood samples were taken before and 48 hours after the last training session and serum levels of blood glucose and insulin were assessed. The obtained data was analyzed using paired t-test and covariance analysis. The significant level was P
    Results
    The Results showed significant increase in the irisin and reduce in insulin resistance and glucose in exercise group compared with the control group (P
    Conclusion
    Aerobic exercise, through a favorable impact on irisin levels and insulin resistancecan act as an effective factor to improve the complications in type II diabetics.
    Keywords: Irisin, Aerobic training, Type II diabetes, Insulin resistance
  • Sajjad Esmaeili, Mehran Falahpour Amiry, Abdolghader Taene, Mina Hemmati *, Mohammad Malekaneh Pages 84-92
    Background And Aim
    Due to the effects of herbs in the prevention of kidney stones, the present study aimed at assessing the effect of aqueous eryngium campestre on the prevention of pathologic alterations caused by calcium oxalate crystals induced by ethylene glycol in the cortex and medulla of rats’kidneys.
    Materials And Methods
    To conduct the study 40 male Wistar rats, weighing 200 – 250 gr were randomly divided into 5 equal groups; i.e. the healthy control group that just received water, the negative control group receiving water with 1% ethylene glycol, the prevention groups, which in addition to 1% ethylene glycol in water were daily gavaged with 100 mg/kg, 200mg/kg, and 400 mg/kg of the plant extract. After 30 days all rats were killed and slides from each one’s kidneys were prepared. The slides were stained applying H/E method and the number of their calcium oxalate crystals was checked.
    Results
    It was found that there was a significant difference between the number of their calcium oxalate crystals in the control health and negative groups (P0.05). However, in the 200mg/kg prevention group compared to the negative control one there was a significant difference in reducing the number of the crystals (P0.05).
    Conclusion
    It was discovered that aqueous extract of eryngium campestre is effective in preventing the accumulation of calcium oxalate crystals in the kidney.
    Keywords: Eryngium campestre, Kidney stones, Ethylene glycol, Calcium oxalate
  • Toba Kazemi, Morteza Hajihosseini *, Bita Bijari Pages 93-95
    Low HDL, the most common type of dyslipidemia in Birjand studies: it is necessary to study: Letter to Editor
    Keywords: Low HDL, Dyslipidemia, Common